Θεραπευτικές Μέθοδοι

 


 
 
Στο φυσικοθεραπευτήριο Therapia - Καλυβιώτη Χριστίνα στην Αγυιά Πάτρας, προσφαίρονται υψηλού επιπέδου θεραπευτικές μέθοδοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται στο ανθρώπινο σώμα.

Οι θεραπευτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι οι ακόλουθες:
 
 
 

Ηλεκτροθεραπεία BTL

 
 
 
H ηλεκτροθεραπεία είναι μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική μορφή διαχείρισης του πόνου και της μυικής ενδυνάμωσης που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων, την ανάπλαση του ιστού, τον έλεγχο του οιδήματος καθώς και την πρόληψη και επιβράδυνση της μυικής ατροφίας. Ο ηλεκτρικός διαδερμικός νευρικός ερεθισμός (TENS) είναι ένα είδος ρεύματος που συμβάλλει στη μείωση του πόνου. Κάτω από ορισμένες προυποθέσεις μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου κατάλληλα και για να διεγείρει απονευρωμένους μυς.
 
 
 
 
 
 

Υπέρηχος BTL

 
 
 
Ο υπέρηχος μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανικές δονήσεις (ηχητικά κύματα) τα οποία μεταδίδονται στα ενδότερα στρώματα του σώματος. Ο θεραπευτικός υπέρηχος έχει μηχανικά - βιολογικά και θερμικά αποτελέσματα τα οποία περιλαμβάνουν μείωση του πόνου, δημιουργία υπεραιμίας στον ιστό, αύξησης της ροής του οξυγόνου, επιτάχυνση της λειτουργίας του μεταβολισμού, αύξηση της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και του κολλαγόνου και τέλος την επιτάχυνση της επουλωτικής διαδικασίας.
 
 
 
 
 
 

Pedalo BS

 
 
 
Το Pedalo είναι μια δυναμική πλατφόρμα ισορροπίας με πέντε διαφορετικές βάσεις ασκήσεων που στόχο έχει τη βελτίωση ισορροπίας σε τραυματισμένους ιστούς (π.χ. ρήξη χιαστού συνδέσμου, διάστρεμμα ποδοκνημικής, αρθροσκόπιση γόνατος κ.α.), την αύξηση της ιδιοδεκτικότητας σε νευρολογικά περιστατικά και τη μείωση της αστάθειας και την αύξηση των αντανακλαστικών σε ηλικιωμένους πληθυσμούς.
 
 
 
 
 
 
 
 

Mulligan Concept - Manual Therapy

 
 
 
Ήπια τεχνική κινητοποίησης αρθρώσεων με χειρισμούς που στοχεύουν στη μείωση του πόνου και στην αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων. Η τεχνική χρησιμοποιείται τόσο για αξιολόγιση όσο και για θεραπεία παθολογικών μυοσκελετικών καταστάσεων. Οδηγός είναι τα όρια του πόνου και μέσω αυτής της τεχνικής λύνουμε το αίτιο και όχι το σύμπτωμα.
 
 
 
 
 
 

Dry needle (Ξηρά βελόνη)

 
 
 
Η τεχνική της ξηράς βελόνης περιλαμβάνει την εισαγωγή βελόνας στον μυ μέσω της επιδερμίδας ώστε να απελευθερώσει πιθανά μυοπεριτονιακά σημεία πυροδότης πόνου. Η ξηρά βελόνη οδηγεί σε χαλάρωση βαθύτερων ιστικών δομών, προκαλώντας έτσι σημαντική βελτίωση στην κίνηση και ανακούφιση από τον πόνο.
 
 
 
 
 
 

IASTM Mobilization Tissue

 
 
 
Με την τεχνική iastm μέσω ειδικού κλινικού εξοπλισμού από χειρουργικό ατσάλι μπορεί ο θεραπευτής να κινητοποιήσει τον μαλακό ιστό του σώματος με αποτέλεσμα της αύξηση της αιματικής ροής, της ελαστικότητας των μυών και του εύρους κίνησης των αρθρώσεων.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ραδιοσυχνότητα Tecar

 
 
 
Η θεραπεία με στοχευμένες ραδιοσυχνότητες μεταφέρει υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μέσω των ιστών του σώματός σας προκαλώντας μοριακές δονήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας καθώς και την αύξηση της αιματικής ροής και του μεταβολισμού των κυττάρων σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε Περισσότερα
 
 
 
 
 
 

Super Inductive System Μαγνητικός Διεγέρτης

 
 
 
Πως δρα η θεραπεία

Χρησιμοποιεί την ηλεκτρομαγνητική ενήργεια για να μειώσει τον πόνο, να ενδυναμώσει τους μύες και να βοηθήσει και σε νευρολογικά περιστατικά βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα ζωής του ασθενούς.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης Therapia - Καλυβιώτη Χριστίνα
 
 
 
Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης Therapia - Καλυβιώτη Χριστίνα
 
 
 
Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης Therapia - Καλυβιώτη Χριστίνα